Reprezentace 2009/10

MUŽI

Tým má za sebou účast na Mistrovství Evropy 2009 ve skotském Aberdeenu, uskutečněném v loňském prosinci. Přestože se týmu podařilo získat skalp favorizovaných domácích, nakonec po základní části obsadil 9. místo a musel sehrát zápas o udržení s nepříjemnými Finy. Zápas kluci zvládli a vítězstvím zachránili elitní skupinu Mistrovství Evropy i pro další rok.

200910 r muzi

KAREL UHER – ALTERNATE
MAREK VYDRA – LEAD
JINDŘICH KITZBERGER – SECOND
MARTIN SNÍTIL – THIRD
JIŘÍ SNÍTIL – SKIP

 

ŽENY

Tým má za sebou účast na Mistrovství Evropy 2009 skupiny „B“ ve skotském Aberdeenu, uskutečněném v loňském prosinci. Konečné 4. místo nestačilo k návratu do elitní skupiny Mistrovství Evropy, kterou naše ženy opustily v roce 2008.

200910 r zeny

Pavla Rubášová
Karolína Pilařová
Hana Synáčková
Lenka Kitzbergerová
Lenka Kučerová
Ondřej Hurtík – trenér

 

JUNIORKY – 6. místo na MS 2010 Švýcarsko

Juniorky s úspěchem zvládly mistrovství světa, konaném v březnu 2010 ve švýcarském Flimsu. Po round robin (základní skupině) uhrály 3 vítězství a 6 porážek, což jim zaručilo 6.-8. místo a zejména přímý postup na MS 2011. Z tohoto pohledu se jako nejdůležitější vítězství jevilo v zápase s Němkami (10-8) úplně v posledním kole round robin. Zápas byl přímým soubojem o postup na další MS. Do kvalifikace o MS nakonec musely Němky.

juniorky

Anna Kubešková – skip
Tereza Plíšková – vice skip
Martina Strnadová – dvojka
Zuzana Hájková – jednička
Veronika Herdová – náhradník
Jiří Candra – coach

 

MIXY – 4. místo ME MIXY 2009 PRAHA

Tým sehrál na zářijovém Mistrovství Evropy 2009 v Praze smolný turnaj, když skončil na 4. místě a získal tak pomyslné bramborové medaile. Sice se nepodařilo obhájit stříbro týmu z předcházejícího šampionátu (skip Jiří Snítil), přesto je třeba týmu poděkovat za solidní reprezentaci.

JIŘÍ SNÍTIL
JAKUB BAREŠ
JINDŘICH KITZBERGER
LENKA KITZBERGEROVÁ
LENKA KUČEROVÁ
MICHAELA NÁDHEROVÁ

 

MIXED DOUBLES – 9. místo na MS 2010 Rusko

Tým se v dubnu 2010 zúčastnil mistrovství světa v ruském Čeljabinsku. Tam se nominoval díky získání titulu mistra České republiky v mixed doubles v prosinci 2009.
Průběh šampionátu byl hodně ovlivněn sopečnou činností islandské sopky Eyjafjallajokull, kvůli níž byla uzavřena většina evropských letišť, což některým týmům zabránilo se do místa konání včas dostat a některé nakonec nedorazily vůbec.
Česká reprezentace sehrála oproti plánovaným šesti zápasům v základní skupině pouze čtyři. Bilance jednoho vítězství a tří porážek znamenala třetí místo ve skupině a pokračování v turnaji v tzv. tie-breakeru. V něm český tým zdolal Dány 8:6, v následujícím kvalifikačním zápase o čtvrtfinále prohrál s Estonci 7:12, což znamenalo konec postupu do dalších bojů. Tým nakonec obsadil 9. příčku.

KAREL KUBEŠKA
ANNA KUBEŠKOVÁ

 

JUNIOŘI – 3. místo na EJCC 2010 PRAHA

Tým se zúčastnil EJCC 2010 (kvalifikace na Mistrovství světa juniorů 2010) letos v lednu, konané v Praze. Kvalifikace nakonec skončila zklamáním, když po všech vítězných šesti zápasech v základní skupině kluci prohráli semifinále s Francouzi. Tato jediná prohra zavřela týmu dveře na zmiňované mistrovství světa.

juniori cze

Lukáš Klíma
Petr Král
Marek Černovský
Samuel Mokriš
Jiří Deyl
Karel Kubeška – COACH

 

AKADEMIČKY

200809 r akademicky 1

Mošová Kamila – VICESKIP
Doudová Šárka – SKIP
Kučerová Lenka – SECOND
Illková Luisa – LEAD
Štampachová Eva – ALTERNATE
Karel Kubeška – COACH

Partneři českého curlingu

Na MS seniorů skončili muži ve čtvrtfinále, ženám se bohužel postoupit nepodařilo

5. 5. 2024

„Výsledek na MS je pro nás zklamáním,“ říká Zuzka Paulová

4. 5. 2024

MČR mixů vyhrál tým DION Vlčáci

3. 5. 2024